Våra fastigheter i Hjo - Araton Fastigheter
15512
page,page-id-15512,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,,vertical_menu_enabled,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-6.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.3,vc_responsive
 

Våra fastigheter i Hjo

Hjo

 

Hjo är en trästad vid Vätterns västra strand som har tilldelats Europa Nostras hedersmedalj för ”det beaktansvärda bevarandet av den samlade trästaden Hjo, vilket inneburit ett bibehållande av dess särprägel och charm”. Europa Nostra är en organisation är en organisation som arbetar för bevarandet av Europas gemensamma kulturarv.

 

I stadsparken i Hjo står en träskulptur föreställande svenske kung Erik Eriksson, även känd som Erik läspe. Stadsparken anlades 1870 som en kurort, men är i dag en aktivitetsplats för både stora och små (spela tennis, minigolf, schack eller besöka Stadsparkens Experimenthus som ligger i det stora socitetshuset).

 

Det finns många olika historier till varifrån namnet Hjo kommer ifrån, både mer eller mindre sannolika. En förklaring är att namnet bygger på att vattnet i Hjoåns mynning blev hjolmigt (grumligt) och Hjo blev då en förkortning av hjolmigt. En annan historia handlar om en munk som spolats upp vid Vättern vid oväder och uttalat orden Hic jacet otium.

Våra fastigheter

Ekedalen

ekedalen-hus25

Gate

Hus i Gate

Forshem

Hus i Forshem